Persoonlijk overhandigen
Origineelste pakket van Nederland
Samengesteld door lokale ondernemers
Topservice & bereikbaarheid
Origineelste pakket van Nederland

Goede doelen..

Bestel bij OrigineelPakket.nl en steun een goed doel!

OrigineelPakket.nl doet graag iets terug voor de maatschappij. Wij vinden het belangrijk om als leverancier van kerstpakketten ons steentje bij te dragen aan anderen die onze steun kunnen gebruiken. Zeker in de tijd van kerstpakketten is het belangrijk om om te kijken naar anderen, vandaar dat u in het bestelproces een goed doel naar keuze kunt selecteren om een bijdrage per pakket te doen. OrigineelPakket.nl doneert dan € 0,50 per verkocht kerstpakket aan het door u gekozen doel.

Hart voor kinderen..

Waar een kind weer kind mag zijn

Hart voor Kinderen is een internationaal kinderfonds, in 2008 opgericht in Nederland. Initiatiefnemer is Erna Neuteboom.

Hart voor Kinderen geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Het hart van onze missie en de kern van onze activiteiten is de opvang van verlaten en kansarme (wees)kinderen en het creëren van een betere toekomst voor hen.

Dat doen wij op drie manieren: Gezinssponsoring, Kindsponsoring en eenmalige hulpacties zoals bijvoorbeeld voedselpakketten tijdens de Corona pandemie. De vaccinatiegraad in de ontwikkelingslanden is bijzonder laag (10%). Geen werk betekent geen geld. Geen geld betekent honger.  

OrigineelPakket.nl en Stichting Hart voor Kinderen

OrigineelPakket.nl vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom is het tijd voor een samenwerking met de Stichting Hart voor Kinderen. Doormiddel van onze kennissenkring zijn wij in gesprek geraakt met dit mooie doel. Tijdens deze gesprekken kwamen ook de verhalen en vreselijke gebeurtenissen boven tafel. Dit heeft ons geraakt, maar gaf ons ook een goed beeld van waar deze stichting zich voor inzet.

OrigineelPakket wil door middel van deze samenwerking een mooi bedrag ophalen, zodat de kinderen in armoede een beter toekomstperspectief krijgen.

U een prachtig kerstpakket en de mensen in de ontwikkelingslanden een geweldige kerst!

Stichting No Guts No Glory..

BECAUSE LIVING IS MORE THAN BEING ALIVE

OrigineelPakket wil graag nog meer goede dingen doen naast de samenwerking met de zorgschool en het verduurzamen van onze kerstpakketten, dus hebben we gekozen om verschillende goede doelen te gaan verbinden aan ons.

We deelden een post op LinkedIn om in contact te komen met goede doelen en wat opviel was dat veel mensen enthousiast reageerden en stichting No Guts No Glory noemden.
De enorme betrokkenheid van hun achterban zorgde ervoor dat wij nieuwsgierig werden en na meerdere gesprekken met de mensen achter deze bijzondere stichting kunnen wij met trots delen dat wij een deel van de opbrengst van de kerstpakketten kunnen geven aan NGNG!

Stichting No Guts No Glory maakt bijzondere belevenissen en wensen mogelijk voor mensen met kanker en hun mantelzorgers.
Omdat ze geloven in de kracht van muziek, hebben veel activiteiten een muzikaal karakter.
De stichting ontvangt geen subsidie, alles wat ze doen kan dankzij donaties.

Zo hebben ze in coronatijd toch meerdere concerten en festivals mogelijk kunnen maken voor mensen die geen tijd hebben om te wachten op versoepelingen.
NGNG zet zich ook in voor mantelzorgers, vaak een vergeten maar oh zo belangrijke groep.
Daarnaast koopt de stichting muziekinstrumenten en betaalt een jaar muziekles voor mensen met kanker, zodat zij iets anders hebben om zich op te richten dan enkel bezig moeten zijn met hun ziekte en naar het ziekenhuis gaan.
In samenwerking met een ziekenhuis en oncologie specialisten, is NGNG plannen aan het uitwerken om een muziekruimte in het ziekenhuis op te zetten.
Hier kunnen patiënten muziekles krijgen, of ‘gewoon’ even afreageren op een drumstel of luisteren naar muziek.
Naast alle plannen en het uitvoeren van wensen, biedt de stichting ook mentale ondersteuning aan mensen met kanker en hun direct naasten.

We hebben zin in de samenwerking met stichting No Guts No Glory en hopen een mooi bedrag te kunnen schenken door de verkoop van zoveel mogelijk kerstpakketten!

Hondenbescherming

Iedere hond verdient een waardig en respectvol bestaan, ook met kerst.

De Koninklijke Hondenbescherming is in een ver verleden ontstaan vanuit de natuurlijke behoefte om honden te beschermen. Om ze te behoeden voor uitbuiting, mishandeling en verwaarlozing. Wat begon met het opkomen voor de belangen van trekhonden, is nu ruim 100 jaar later uitgegroeid tot een Koninklijke stichting met zorg voor honden in de breedste zin van het woord.

Ook honden verdienen een fijne kerst

Door de coronacrisis is de hondenpopulatie in Nederland explosief gegroeid van 1,5 naar bijna 2 miljoen honden. Helaas is dit niet voor alle honden goed nieuws. Dagelijks worden nog altijd naar schatting 550 honden mishandeld en verwaarloosd. Door broodfokkers op de wereld gezet, afkomstig uit erbarmelijke omstandigheden, stress die ontstaat door onwetendheid en angst. Helaas hebben veel honden en hun baasjes het lastig.

Samen met Origineel pakket kunnen wij bijvoorbeeld honden helpen die nu nauwelijks te eten hebben. Hun baasjes zijn door omstandigheden afhankelijk geworden van de voedselbank. Daardoor hebben ze zelf te eten, maar vaak nauwelijks geld voor een goede voedzame maaltijd voor hun trouwe viervoeter. Met ieder kerstpakket draag je bij aan de gezondheid van een hond. Geef ook deze trouwe dieren een fijne kerst en kies ons uit als goed doel.